Products

Nasze miody charakteryzują się delikatnym aksamitnym smakiem, wytworzone przez naturalną fermentację miodu z wodą z dodatkiem szlachetnych szczepów drożdży. Leżakowane wiele lat w dębowych beczkach, naturalnie klarowane. Miody nie są poddawane działaniu wysokiej temperatury (miody niesycone) a dzięki temu zachowują wszelkie wartości użytych do ich produkcji miodów pszczelich. Mają unikalny smak i wysoką wartość odżywczą z uwagi na wysoką zawartość naturalnego miodu lipowego, gryczanego, wielokwiatowego oraz innych. Długi okres leżakowania wpływa na zharmonizowanie smaku i zapachu miodów pitnych. Naturalny proces sedymentacji (klarowania)pozwala otrzymać przejrzysty i klarowny trunek o złocisto-busztynowym odcieniu. Miody z Nidzicy doceniane są za ich najwyższą jakość oraz wyjątkowo wykwintny smak. Dlatego też cieszą się dużym zainteresowaniem zarówno w kraju jak i za granicą. Ilość miodu i wody okreśła podstawowy rodzaj miodu produkowanego w naszym zakładzie produkcyjnym.

Miody Nidzica

Going through Poland you cannot miss the gothic castle of Nidzica located on the picturesque hill which from the very beginning of its existence was using the natural defensive qualities of such beautiful but from the other side muddy valley of the Nida River. As well as the town Nidzica is called “the gate to Warmia and Mazury”
Coming closer to the mentioned hill the very curious building will appear to your eyes – The Old castle Brewery and here the story begins…

CHECK OFFER