Products
Nasze miody charakteryzują się delikatnym aksamitnym smakiem, wytworzone przez naturalną fermentację miodu z wodą z dodatkiem szlachetnych szczepów drożdży. Leżakowane wiele lat w dębowych beczkach, naturalnie klarowane. Miody nie są poddawane działaniu wysokiej temperatury (miody niesycone) a dzięki temu zachowują wszelkie wartości użytych do ich produkcji miodów pszczelich. Mają unikalny smak i wysoką wartość odżywczą z uwagi na wysoką zawartość naturalnego miodu lipowego, gryczanego, wielokwiatowego oraz innych. Długi okres leżakowania wpływa na zharmonizowanie smaku i zapachu miodów pitnych. Naturalny proces sedymentacji (klarowania)pozwala otrzymać przejrzysty i klarowny trunek o złocisto-busztynowym odcieniu. Miody z Nidzicy doceniane są za ich najwyższą jakość oraz wyjątkowo wykwintny smak. Dlatego też cieszą się dużym zainteresowaniem zarówno w kraju jak i za granicą. Ilość miodu i wody okreśła podstawowy rodzaj miodu produkowanego w naszym zakładzie produkcyjnym.